Har du lagt merke til at uansett hvor bra coverbildet er i utgangspunktet, så ser det skikkelig dårlig og uproft når du laster det opp som coverbilde på Facebook? Og særlig hvis du har tekst på det – så blir teksten skikkelig pikselert og utydelig?

Her er løsningen!!

1. Last opp coverbildet med korrekte dimensjoner

Pass på at bildet du skal laste opp er eksakt 815px x 315px.
Dette er dimensjonene som Facebook faktisk viser coverbildet i – så å laste det opp i korrekt størrelse forhindrer at Facebook skalerer og beskjærer bildet.

Facebook coverbilde forklaring

2. Pass på å ha plass på coverbildet til ditt profilbilde

Profilbildet ditt vil faktisk overlappe coverbildet i bunn på venstre side. Pass på at du har satt av plass til dette i designet på coverbildet. Jeg har laget en fin Photoshop-mal som du kan benytte til å lage ditt eget coverbilde – last ned malen her >>.

Har du ikke Photoshop, kan du bruke et gratisprogram som Pixlr >> – et webbasert program hvor du laster opp bilder og redigerer direkte i nettleser. Har du ikke brukt bilderedigeringsprogram tidligere, kan programmet være litt vanskelig å bruke i starten. Det er ganske avansert og gir deg mange muligheter – helt gratis! Så kan du åpne denne jpg-malen >> og legge på ditt bilde og tekst i egne lag over.

Profilbildet ditt på Facebook vises i 160 x 160px – men det må være minst 180 x 180px når du laster det opp! Den ideelle størrelsen er 300 x 300px – for profilbildet vil uansett ikke bli pikselert og dårlig slik Facebook gjør med coverbildet.

3. Og det viktigste – filstørrelsen på bildet

Når du lagrer bildet – pass på at filstørrelsen er under 100Kb. Den beste måten å gjøre det på er å bruke Photoshops «Lagre for web». Pass på å velge JPEG som filtype og bruk kvalitetsslideren til å justere filstørrelsen til den er rett under 100Kb.

I Pixlr kan du se filstørrelsen når du skal lagre filen – Velg jpg – og så kan du dra «kvalitetsspaken» mot venstre for å få lavere kvalitet og filstørrelse.

Last opp til Facebook og ta daa – du har et perfekt coverbilde som ser skarpt og fint ut!!

Oppnå ennå bedre resultat ved å lagre som PNG-fil!

Når det gjelder profil- og forsidebilder med logo eller tekst, kan du oppnå ennå bedre resultat ved å lagre som PNG-fil.

PNG er et såkalt lossless format – dvs. at bilder kan komprimeres uten å miste kvaliteten. Facebook komprimerer ikke png-filer – eller gjør dem om til JPEG (på nåværende tidspunkt), så vær obs på at du har en fornuftig filstr. på bildet, slik at det ikke blir for tungt å laste ned for de som skal inn på Facebook-siden din.

Du kan finne ut mer på Facebooks hjelpesider.

PS. Jeg er ikke sponset av Pixlr! Dette var det beste bilderedigeringsprogrammet jeg fant på nett som er gratis og hvor du både kan redigere og optimalisere bildene dine for nett.